Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

ÍGY ÉLHETJÜK TÚL A POLLENSZEZONT!

2017.05.21
16+1 TUTI TIPP!

1.    Legyünk naprakészek!

Kísérjük figyelemmel a pollenjelentést, hogy felkészülhessünk arra az időszakra, amikor a számunkra veszélyes pollenek a levegőbe kerülhetnek.

2.    Lehetőleg minél kevesebbet tartózkodjunk a szabadban!

A pollenkoncentráció reggel 5 és 10 óra között a legmagasabb, valamint száraz, meleg, szeles időben; ezzel a szabadtéri programok, sportolás tervezésénél érdemes kalkulálnunk.

3.    Ha a szabadban mozgunk (különösen, ha a természetben futunk vagy füvet nyírunk), használjunk allergia maszkot a pollenek kiszűrésére.

4.    Minden este mossunk hajat, megelőzve, hogy a beletapadt pollenek éjszaka a párnára kerüljenek és belélegezzük őket.

5.    Naponta váltsunk ruhát és a lehető leggyakrabban mossuk ki az ágyneműt! 

6.    A ruhákat ne a szabadban szárítsuk, hogy ne kerülhessenek bele a pollenek.

7.    Cipőinket naponta tisztítsuk meg nedves ruhával!

8.     Gyakran és alaposan takarítsunk ki az otthonunkban! 

9.    Lehetőleg csak késő este és hajnalban szellőztessünk, illetve közvetlenül eső után!

10.  Ha tehetjük a szellőztetés helyett használjunk légkondicionálót. (Fokozottan ügyeljünk a készülékek tisztítására, karbantartására.)

11.  Ha autóban utazunk, tartsuk zárva az ablakokat és használjuk a belső keringetésű, pollenszűrővel ellátott légkondicionálót.

12.  Vonaton vagy buszon üljünk háttal a menetiránynak, hogy a huzat ne hordja az arcunkba a polleneket.

13.  Kerüljük azokat az ételeket, amelyek a mi esetünkben keresztallergiát válthatnak ki. (Ezek például a májustól virágzó pázsitfűfélék esetén: a  paradicsom, rozs, búza, szója, földimogyoró, bab, borsó, tamarin, szentjánoskenyér.)

14.  Erősítsük az immunrendszerünket megfelelő mennyiségű C - és D-vitaminnal, valamint gyulladáscsökkentő, immunerősítő omega-3 zsírsavval! (Fogyasszunk sűrűn sötét leveles zöldségeket, lenmagolajat, diót, lazacot, tonhalat, szardíniát!)

15.  Próbáljuk ki a sóterápiát!

Szakorvosi körökben is bizonyítást nyert, hogy a sóterápia során belélegzett mikroszkopikus méretű sókristályok  hatékonyan tisztítják a légutakat, enyhítik a kínzó tüneteket és beindítják szervezetünk öngyógyító folyamatait.

16.  Használjunk természetes orrsprayt!

A rendszeres sósvizes öblítés is hatékonyan tisztítja orrunkat-kellemetlen mellékhatások nélkül.


+ 1 Tipp Próbáljuk ki a craniosacralis terápiát 

Ez a gyengéd, mégis hatékony módszer segíthet az ellazulásban, a sejtszinten tárolt blokkok feloldásában, testünk öngyógyító folyamatainak beindításában, valamint immunrendszerünk megerősítésében.