Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Ideges? Próbálta már a craniosacralis terápiát?

2016.01.19
Amiképpen arról már több ízben is írtunk, a craniosaralis terápia nem csupán testünk harmonikus működésében játszik jelentős szerepet, de idegeink és lelki nyugalmunk záloga is lehet, ha úgy határozunk, hogy belevágunk.

Elég egyszer kipróbálni ahhoz, hogy véleményt tudjunk formálni. És ahhoz is, hogy lelkes, visszajáró vendégekké váljunk.

A modern ember egyik legnagyobb problémája életútja valamennyi szakaszán, hogy rengeteg inger éri minden pillanatban, s ezzel nem igen tud mit kezdeni az a test, illetve az a szellem, mely lényegét tekintve több tízezer éve változatlan. A 20. század közel sem volt elég ahhoz. Hogy beleszokjunk mindabba, ami a 21. században már magától értetődő módon körbevesz bennünket.

Mindennek hatására alapvető tapasztalatunk az idegesség, a nyugtalanság, mely sokszor mutatkozik meg olyan tünetek formájában mint az álmatlanság, a dekoncentráltság, vagy éppen az ingerültség.

Valamennyi tünet okozója az ingerbombázás egyenes ágú következménye, a stressz.

A stresszel az a baj, hogy nagyon nehéz egyetlen ponton megragadni, mint tapasztalatot, hiszen rengeteg összetevője van, s nem túlzás azt állítani, hogy a 21. századi élet lényegében önmagában hordozza, természetszerűleg.

A craniosacralis terápiával a stressz oldásán is nagyon sokat tudunk segíteni, így aztán szép fokozatosan egyre kevésbé lesz meghatározója hétköznapjainknak az idegeskedés, a szorongás és mindaz, ami ebből fakad.

A craniosacralis terápiát rendszeresen igénybe vevő páciensek egyöntetűen arról számolnak be, hogy bár látják, hogy a külső ingerek negativitása nem csökken (ugyanúgy sok és fárasztó a munka például), ők valahogyan mégis ellenállóbbak a stresszel szemben. A terápia ugyanis a craniosacralis rendszer megfelelő működésének helyreállításával egyúttal abban is segít, hogy odabent is helyükre kerüljenek a dolgok.      

Sport és pihenés mellett próbálja ki kezeléseinket és győződjön meg arról a hatásról, amely ugyanúgy jót tesz kívül, amiképpen belül is. Hiszen ismerjük a mondást: ép testben ép lélek!