Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Mi minden nyomja a vállunkat?

2016.01.07
Egy átlagos felnőtt élete bizony nem csak játék és mese. Sőt!

Habár nagyon fontos, hogy a mindennapok kihívásai között is meg tudjuk tartani örömkészségünket, kíváncsi, felfedezésekre vágyó, játékos gyermeki énünket, attól még be kell hogy lássuk, a hétköznapokban sokirányú felelősség súlya nehezedik ránk. Munkahelyi kihívások, a folyamatos fejlődés vágya, háztartás, számlák, minőségi közös idő a családdal, barátokkal.

Hogy mindenre jusson energia, érdemes tudatosan tervezni az életet. Ami viszont igazán lényeges, hogy ez ne kényszeres feszültségből történjen.

A hátfájás nagyon gyakori panasz, a népesség legalább 70 %-át érinti valamikor élete során.

A fájdalom sokféle lehet, származhat a csigolyatestekből, a körülöttük helyet foglaló porckorongokból, a gerinc melletti szalagokból vagy izmokból, illetve a gerincvelőből származó ideggyökökből és belső szervekből (vese, gyomor) is kisugározhat.

Nagyon jellegzetes forma, amikor egy-egy rossz mozdulat, vagy a kelleténél nagyobb megterhelés következménye az izomfájdalom, de sajnos tipikus a csigolyák kopása, a gerincsérv, illetve a fokozott rossz irányú görbület (gerincferdülés) is.

A csontritkulás súlyosbodása is tünetek megjelenésével jár. A legáltalánosabb, hogy a betegnek hosszabb ülés vagy állás, illetve rossz mozdulat után nem sokkal jelentkeznek a panaszai, melyek mozgás közben romlanak, nyugalomban, fekvéskor azonban mérsékelődik a fájdalom.

A kezelés módja természetesen függ a hátfájdalom eredeti okától. Az azonban minden esetben elmondható, hogy a pihenés javít az állapoton, de érdemes odafigyelni magunkra, hiszen egy-egy rossz mozdulat vagy túlerőltetés hatására visszatérhet a fájdalom. A craniosacralis terápia izgalmas és újszerű megoldást jelenthet a hátfájósok számára, akár akut, akár krónikus fájdalomról van szó. Segíti a gerinc melletti bemerevedett izmok és szalagok ellazulását, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a szervezet saját öngyógyító folyamatai során tovább fokozza a test és a gerinc stabilizálását.