Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Hatékony segítség a mindennapok kihívásaival szemben

2015.11.17
A stressz az életünk része. Mindegy, hogy a munkahelyi hajtásról, családtagjaink iránt érzett szeretetteli aggodalomról, vizsgahelyzetről, vagy egy izgalmas új feladatról van szó, kikerülhetetlen tényező.

Sok esetben persze segítségünkre is lehet ez az érzés, az adrenalin lendületet ad, a fájdalomérzet lecsökken, a teljesítőképesség megnő, a vér az agyba és az izmokba áramlik, hogy a lehető legjobb eredményt nyújtsuk, bármilyen kihívással is állunk szemben.

Azonban, ha a mindennapok alapvető része lesz, tehát több, mint egy kritikus helyzetben érkező plusz hajtóerő, akkor bizony a sötétebb oldalát mutatja a stressz: a hormonális változások miatt az izmok folyamatos magasabb tónusa görcsösséget és ebből fakadó akut, illetve hosszútávon krónikus fájdalmakat okoz legfőképp a hát és nyak területén, az itteni fájdalom gyakran „átsugárzik” a fejre is.

Az emésztőrendszer kisebb hatásfokkal működik a gyomorsav mennyiségének növekedése mellett, mely emésztési nehézséget, gyomorégést, refluxot, szélsőséges esetben hosszútávon gyomorfekélyt okoz. A helyzeten csak ront, hogy ilyen helyzetben egyfajta gyors stresszkezelésként sokan dohányoznak, kávéznak, édességet fogyasztanak.

Az immunrendszer legyengül, a test egyre kevésbé tudja hatékonyan felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben, ami további nehézségekhez vezet. Ez a helyzet egyértelműen hatással van a kedélyállapotra is, a hangulatingadozás, a kimerültség és reményvesztettség és a célok hiánya egyre nagyobb problémát jelenthet.

A probléma tehát a megbontott egyensúly. A szervezet alapvetően egészséges, de a külső hatások beavatkoztak a folyamatok természetes rendjébe, így a test nem képes megfelelően reagálni.

A feladat tehát nem más, mint a visszaállítás, ezzel lehetőséget teremtve a szervezetnek ahhoz, hogy öngyógyító folyamatai révén újra építse és megerősítse azt, ami legyengült.

A craniosacralis terápia különlegesen hatékony a stresszből fakadó nehézségek leküzdésében, illetve a szervezet hosszú távú ellenálló képességének fokozásában.

A terapeuta lágy érintéseivel a fasciarendszerek ellazításán keresztül segít, hogy a szervezet relaxált állapotba kerüljön, a test öngyógyító folyamatai beinduljanak, és az egyensúly lassan helyreálljon.