Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Mit is jelent valójában a Somato Emotional Release?

2015.12.10
Talán már több helyen is találkoztuk a SER rövidítéssel a craniosacralis terápia kapcsán, de vajon pontosan mit jelent és mit takar ez a kifejezés?

Az igazság az, hogy számos klinikailag kontrollált kutatás bizonyítja a hétköznapok tapasztalatain túl, hogy a betegségek meghatározó részénél valójában a stressz a fő kiváltó ok, ez a hihetetlenül összetett, másrészt túlzottan egyszerűen kialakuló élettani folyamat végez sokoldalú rombolást az egészségünkön.

A folyamatos, akár munkából, családi vagy baráti kapcsolatokból, belső ellentmondásokból származó stressz első körben az immunrendszer gyengítésén keresztül hat, majd a vér emésztőrendszertől való elvonásával számos táplálkozási és feldolgozási problémához vezet.

A gyomorégés, a reflux, a puffadás, a székrekedés és hasonló kórképek nem csupán kellemetlenséget jelentenek, de a mindennapokban rögzült rossz élményként roncsolják az életminőséget is, hosszútávon pedig súlyos szövődményekkel járnak.

Az a maximalizmus, mely az élet számos területén eredményesebbé teszi a munkánkat az irreális elvárásoknak köszönhetően könnyen belső lelki konfliktusforrássá alakulhat. Ha nem vesszük elég komolyan az efféle feszültségek gyökerének feltárását és feldolgozását, hosszabb távon berögzült, súlyos szövődményekkel járó pszichoszomatikus kórképek alakulhatnak ki.

A stressz egyik fő forrása a jelenlegi és múltbéli traumák, kétségek belső elnyomása.

A SER, azaz a Somato Emotional Release módszer hihetetlen eredményekhez vezethet épp az ilyen esetekben.

A SER a craniosacralis terápia fontos elemeként a szövetek szintjén megjelenő és tárolt pszichés reakciókat kutatja, segít a szervezetnek feloldani az akár évtizedek óta hurcolt, visszafojtott érzésekből kialakult gócpontokat. A feltörő élmények, érzelmek, melyeket régóta elfojtunk, hatalmas életformáló erővel bírnak. Nincs meghatározott cél, a terapeuta támogatása mellett a páciens belső bölcsességét követve találhatja meg a valódi megoldásokat a kérdéseire, problémáira, melyeket a SER felhozhat.

Egy igazán felkészült rendelőben lehetőség van arra, hogy a módszerek egymás pozitív hatását erősítve együtt vezessék a pácienseket a teljes, hosszú távú gyógyuláshoz, és a békés, energikus, valóban örömmel teljes élethez.