Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Fejben dől el...

2016.05.20
Hogy kik vagyunk. Hogy kivé válunk. Hogy miként kezeljük az élet kihívásait. Hogy hogyan reagálunk egy-egy konfliktusra. Éppen ezért, egyáltalán nem mindegy, hogy eredendően mi van a fejünkben, fizikailag és érzelmi szinten egyaránt.

Ha béke, nyugalom, kipihent fáradalmak, az meglátszik a gondolatokon és a kisimult homlokon egyaránt. Ha ellenben feszültség, félelem, szorongás, düh, vagy fájdalom, az is jelentősen alakít a végeredményen.

A fejfájások hátterében olykor triviálisnak tűnő okok állnak, mint például a túlzott alkoholfogyasztás, szélsőséges kialvatlanság, vagy megfázás.

Ugyanakkor hiába tekinthető „triviálisnak” a miértje, a fájdalomtól szenvedőt inkább az foglalkoztatja, hogyan szabadulhat meg leggyorsabban a fejfájás kínjaitól.

Egy-két fájdalomcsillapító átmenetileg segíthet, de ezek a szerek nem kevés veszélyt hordoznak magukban hosszú távú, felelőtlen alkalmazásuk esetén, hiszen a hozzászokás gyorsabban történik, mint gondolnánk. És ha elveszik az utolsó mentsvár a fejfájással vívott harcban, a legrosszabb rohamokra maradhatunk fegyvertelenül.

Igenis fontos tehát az okokról beszélni, hogy szóba kerülhessen a megelőzés, vagy a megfelelő kezelés meglelése. A háttérben állhatnak akár fertőzések vagy vérnyomásproblémák, szélsőséges esetben agydaganat is. Ilyenkor a fejfájás tekinthető életmentő tünetnek is, hiszen sokszor ez az egyetlen jel, ami felhívja a figyelmet a bajra. És mivel lényegében végtelen különböző ok állhat a háttérben, a fejfájás diagnosztikája hosszú és bonyolult folyamat, s habár biztos, hogy egyszerűbbnek tűnik bekapni egy-két fájdalomcsillapítót, nem biztos, hogy hosszútávon az a bölcsebb megoldás. Mivel a fejfájás az emberrel egyidős, gondoljunk csak az ásatásokon talált őskori lékelt koponyákra, melyeken a lékelés a „rossz szellemek távozását” tette lehetővé , akár egy életveszélyes beavatkozás árán is.

Szerencsére, mostanra számtalan ősi és egészen új alternatív gyógymód áll rendelkezésünkre, melyek hatékonysága bizonyított, ugyanakkor teljesen veszélytelenek.

Az egyik a craniosacralis terápia, mely gyengéd érintéseken keresztül az agyhártyák feszültségének oldásával juttatja el az egész testet relaxált állapotba, így enyhítve a fájdalmat.