Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Természetes életerő

2016.04.27
Hihetetlen, milyen elképesztő erő és energia kell a megszületéshez, mégis, minden csecsemő rendelkezik mindkettővel. A születés fáradalmainak kipihenéséhez és a regenerációhoz igencsak jól jön a támogatás.

A természet persze gondoskodott erről is: a szoptatás a táplálék biztosítása és kötődés fokozása mellett nagyon sokszínű módon erősíti az immunrendszert is, hiszen tele van az édesanya betegségekre válaszként adott antianyagaival, melyek a csecsemőt is megvédik.

Ez ugyanakkor sajnos nem annyira egyszerű, mint elsőre hangzik, hiszen a szoptatás koránt sem olyan magától értetődő, mint amennyire szeretnék a mamák, az orvosok, és a védőnők szeretnék, hogy az legyen.

Hiszen sokszor az anyukának nincs teje, vagy nem annyi, mint kellene, vagy a baba valamiért nem szophat, például, mert korábban született a vártnál és átmenetileg a koraszülött osztályon nagyobb biztonságban van, és a várakozásban elapad a tej, vagy ha valakihez örökbefogadás útján érkezik az új jövevény.

Szó mi szó, a kisbabák mindennél védtelenebbek tudnak lenni a fertőzésekkel szemben, hát még, ha valamilyen típusú immunrendszeri dysfunkció áll a háttérben. Néha az immunrendszer az átlagosnál lassabban érik, több időre van szükség a teljes immunvédelem kiépítéséhez, s amíg ez nem alakul ki, feltétlenül szükség van valamilyen segítségre.

A craniosacralis terápia sokoldalúan támogatja ezt az érzékeny időszakot.

A gyengéd, lágy érintéseket a babák élvezik, és a kezelés vagy kezelések eredményeként az immunrendszer érése felgyorsul, a szervezet öngyógyító folyamatainak erősítése pedig lehetővé teszi, hogy az addigi potenciális fertőzésekkel is hatékonyan vehesse fel a harcot a pici szervezete. Ha pedig a baba biztonságban van, az édesanya is megnyugodhat végre.

A kiegyensúlyozott mamának több esélye van arra is, hogy boldogan szoptathassa gyermekét.

Mivel ebben a korban a kicsi gyakorlatilag „anyja tudattalanjában lebeg”, az összekötöttség semmiképp nem túlzás, együtt örülnek, együtt sírnak, együtt feszülnek és ha megtörténik a gyógyulást hozó ellazulás, az mindkettejükre nézve nagy segítséget jelent.