Bejelentkezés
+36.20.443.8822
Cím
1126 Budapest,
Brassai Sámuel u. 4.
Az
egészséges
élet öröme.
Menü

Teljes értékű élet

2016.04.17
Ez mindenki vágya. Az öregedéstől szinte mindenki fél – akár bevallja magának, akár nem. A 21. század társadalmában egyre több az idős ember, de ezzel élesen szemben áll az a tény, hogy a társadalom felépítésében valahogy egyre kevesebb szerep jut nekik.

A klasszikus családmodell lényegében véve felbomlott, az unokákkal eltöltött időskori évek sokak számára csak álmot jelentenek, mindegy, hogy azért e, mert a gyerekek már nem vállaltak utódokat, vagy azért, mert más városban, más országban alapítottak családot.

A közösség szerepe egyre csökken a kisebb településeken is, s míg az élettartam egyre nő, ha betegen és magányosan vár valakire hosszabb élet, az nem biztos, hogy mindenképp nyereség.
Aki pedig egészséges, a nyomasztó adatok miatt szinte elvárásként lebeg felette a betegség réme. Mit lehet hát tenni?

Habár a nyugati orvostudomány sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, a szociális jellegű kérdésekre választ nem tud adni. Sőt. Az életminőség alapvetően attól függ, milyen tartalommal tudjuk megtölteni a mindennapokat. Ez pedig legtöbbször elszántság és életkedv kérdése: csak ki kell nyitnunk a szemünket, és megláthatjuk azt, ami értelemet ad az életnek. De hogy lehet levenni az időskor szemellenzőjét, ami csak a rosszat látja és a romlást várja?

Nyilván mindenkinél más a működő stratégia, de azért vannak átfedések: az apró dolgokban megtalálható öröm, az hosszú élet során megélt tapasztalatokból gyűjtött bölcsesség, a kapkodásmentes nyugalom mind jó irányt szabhat.

A craniosacralis terápia sokszínű támogatást jelenthet ebben az időszakban. A mélyen relaxált állapot segít a testi-lelki feltöltődésben, enyhíti az alvászavarokat, serkenti a szervezet öngyógyító funkcióit, normalizálja a vérnyomást.
A testtudat fokozásával pedig segít, hogy felismerjük az idősödő test megváltozott, de létező, valódi lehetőségeit, és megtanuljuk kihasználni ezeket az erőforrásokat.
Így már minden adott ahhoz, hogy tartalmas és boldog legyen az időskor, új tapasztalatokat hozó, új életszakaszként és méltó lezárásaként egy gazdag életnek.